Voor de poorten van de hel

Dat had een mooie krantenkop kunnen zijn van de wedstrijd van OA – Mid Fryslan want na een ruststand van 10 – 17 wonnen de blauw witten toch nog met 26 – 23.

In de eerste helft waren de friezen ons duidelijk de baas , in de beleving, scores, mentaal , wij liepen overal achter de feiten aan. Hoe was dit toch mogelijk na een goede oefencampagne maar competitie- wedstrijden spelen is een ander verhaal.

Na rust schoot OA uit de startblokken met 4 goals op een rij waarna de bezoekers zonder blikken of blozen weer de voorsprong vergroten naar 7 goals maar het laatste kwartier begon de scoringsmachine bij Mid –Fryslan te haperen omdat verdedigend de touwtjes werden aangehaald en bij OA het vertrouwen met de minuut toenam en besef kwam de wedstrijd in handen te hebben. De laatste minuten waren , achteraf, toch euforisch voor zowel spelers als publiek maar laten we wel wezen  het was kantje boord  en de credits ook aan Mid-Fryslan die hadden niets te verliezen en zeker nog wel punten gaan halen. Voor OA is het zaak om op tijd bij de les te zijn om niet verrast te worden met een nederlaag.

Mooie overwinning OA2
Voorafgaand van OA 1 was het de beurt  van het 2de tegen Nic 3 en na een gelijk opgaand begin onze jonge ploeg de wedstrijd naar zich toe begon te trekken met als resultaat een mooie overwinning met 14 – 9.