Sponsoring

Sponsoring

Korfbalvereniging Oost-Arnhem (OA) bestaat sinds 1929. OA is een sportieve, financieel gezonde en stabiele vereniging. Zij spelen met hun 1e team op het veld op het hoogste niveau (Ereklasse) en in de zaal op het 1 na hoogste niveau (Korfbal League 2). Hierbij gaat recreatief korfbal hand in hand met korfbal op het hoogst haalbare niveau.

Korfbal is de enige gemengde (vrouwen/mannen en meisjes/jongens) teamsport in Nederland. Verder kenmerkt korfbal zich ook als een ‘(h)echte’ familiesport.

OA is er voor iedereen, voor de recreatieve sporter, de ambitieuze (top)sporter (topsport klimaat met ambitie), de scheidsrechter, de toeschouwer, de vrijwilliger, voor jong en oud voor meisjes en jongens. Daarbij is iedereen gelijk en even belangrijk. Er is een bloeiend verenigingsleven met sociale activiteiten en hier betrekken wij de omliggende buurten bij alsook de sportclubs die zich bij onze willen aansluiten.

De club heeft een eigen clubhuis met (kunst)grasvelden en tijdens het zaalseizoen is sportcomplex Valkenhuizen haar thuishonk.

OA is een open sportclub met een bijzondere wijkfunctie door samenwerkingsverbanden aan te zijn gegaan met de volgende partners. Zij maken allemaal gebruik van onze buiten-accommodatie incl. ons clubhuis.

 • het Beekdal lyceum (havo-vwo-school met faciliteiten voor topsport talenten) / +/- 1200 leerlingen
 • frisbeevereniging FC Airborn (sport) / +/- 30 leden
 • wijkvereniging Paasberg-Wellenstein (maatschappelijk) / +/- 2600 inwoners
 • sportschool Bootcamp en outdoor training Lekkerbuiten.nu (sport) / +/- 180 leden
 • BSO (Buiten Schoolse Opvang)
 • Ook gebruikt men ons clubhuis als stembureau.

Het succes van onze vereniging is voor het grootste deel te danken aan onze vrijwilligers. Hoewel wij streven naar een vrijwillige deelname aan het verenigingsleven, onderkennen wij ook dat er naast rechten ook (morele) verplichtingen voor haar leden en ouders bestaan.

Voor alle sporters horen goede faciliteiten. Het een kan niet zonder het ander. En dat kost €€€. Opbrengsten genereren doet korfbalvereniging OA door:

 • contributie
 • entree heffen bij zaalwedstrijden van OA 1 en OA 2
 • verhuur van haar clubhuis
 • ophalen van oud papier
 • Grote Clubactie
 • diverse overige (wisselende) financiële acties
 • waar mogelijk aanvragen van subsidies
 • sponsoring

Bij al het bovenstaande zijn wij het ons bewust dat goede communicatie, zowel intern als extern, van essentieel belang is voor de vereniging. Goede communicatie vergroot de betrokkenheid bij OA, maar ook haar naamsbekendheid en daarmee het aantrekken van nieuwe leden, donateurs, sponsoren, etc.

Over het nut van sponsoring in zijn algemeenheid is al veel gezegd. Conclusie wat nuttig is bepaalt u/ieder voor zich. Maar hoe mooi zou het zijn als onder UW nut ook zou vallen de vele mogelijkheden voor UW bedrijf om een deel van UW opbrengsten te reserveren voor sponsoring van korfbalvereniging Oost-Arnhem. Lokaal of over de gemeente- of zelfs landsgrenzen heen. Sport, opleiding, maatschappij, cultureel, vrouwen en mannen, meisjes en jongens. ALLES wat, zowel figuurlijk als letterlijk, zich met elkaar verbindt!

Waarom dan juist Oost-Arnhem? Wij, de sponsorcommissie van Oost-Arnhem, zijn sinds begin 2023 in een nieuwe samenstelling gestart om alles op het gebied van sponsoring binnen OA in kaart te brengen.

Met als resultaat een ‘showmap voor al onze (toekomstige) sponsoren’. Incl. een zeer uitgebreid pakket aan sponsormogelijkheden. Met zelfs de mogelijkheid om naamsponsor van OA te worden.

Wij willen dat elke huidige en nieuwe sponsor:

 • Het gevoel krijgt een ‘bijdrage van nut’ te leveren aan sport, opleiding, maatschappij, cultureel, vrouwen en mannen, meisjes en jongens.
 • Daarmee uw betrokkenheid te vergroten met OA en haar partners. U een gevoel van trots te geven vanwege uw verbondenheid aan- en samenwerking met OA.
 • Daardoor mee te helpen met het realiseren van korte maar ook lange termijn doelstellingen (successen) van OA en haar partners.
 • U een plek te geven om samen te komen en te kunnen netwerken. In bijv. door OA georganiseerde sponsorbijeenkomsten.

OA heeft +/- 300 leden, m.a.w. wekelijks komen er +/- 300 leden naar het clubhuis van OA en/of sportcomplex Valkenhuizen om te trainen en te spelen. Dit is excl. alle ouders die hun kinderen brengen en halen naar deze complexen en de supporters op zaterdag; mama’s, papa’s, oma’s, opa’s zusjes, broertjes, vriendinnetjes, vriendjes, tantes, ooms en overige korfballiefhebbers.

In de zaal worden de wedstrijden van OA 1 live uitgezonden via Eyecons. Gemiddeld 1250 streamstarts per thuiswedstrijd + gemiddeld 900 streamstart per uitwedstrijd (in totaal 18 wedstrijden per zaalseizoen). Fysieke toeschouwers per thuiswedstrijd OA 1 zaal gemiddeld 300. Veld gemiddeld 200 (6 thuiswedstrijden per veldseizoen).

Nu u met lezen tot hier bent gekomen danken wij u voor uw tijd en hopen wij uw vertrouwen te hebben gewonnen. Hopelijk zien wij u als sponsor binnenkort in ons clubhuis of in sportcomplex Valkenhuizen. Wij hebben er veel vertrouwen in en zien een sponsorsamenwerking, in welke vorm dan ook, graag tegemoet.

AFSPRAAK = AFSPRAAK: DEAL?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden lees dan verder bij ‘Sponsormogelijkheden en Sponsorprijzen’ of vraag onze ‘showmap voor al onze (toekomstige) sponsoren’ aan via onderstaand emailadres. Wij maken ook graag een persoonlijke afspraak om mondeling alle mogelijkheden die er zijn te komen bespreken.

e-mail: sponsoring@oost-arnhem.nl

© 2024 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.