Scheidsrechters

Scheidsrechters

Binnen Oost-Arnhem zijn dit seizoen de volgende scheidsrechters actief:

  • Ronald Westerhoff (KNKV scheidsrechter);
  • Hans Meijlis (KNKV scheidsrechter);
  • Jordy den Boer (verenigingsscheidsrechter);

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de scheidsrechterscommissie willen bemensen.

De primaire taak van de scheidsrechterscommissie is het werven, opleiden, begeleiden en behouden van scheidsrechters. Om dit te realiseren hebben we een aantal speerpunten bepaald die de komende tijd opgepakt gaan worden. Het belangrijkste speerpunt die we per direct gaan starten is de persoonlijke begeleiding van scheidsrechters. Dit is voornamelijk bedoeld voor scheidsrechters die minder vaak fluiten of behoefte hebben aan feedback na de wedstrijd. Uiteraard hopen wij hiermee ook dat er meer scheidsrechters enthousiast worden van het fluiten van wedstrijden. Wij plannen bij zoveel mogelijk beginnende scheidsrechters een begeleider in. Sta je ingepland zonder begeleider en heb je hier behoefte aan? Spreek gerust een commissielid aan dan kijken we of we alsnog iets kunnen organiseren.

Iets minder zichtbaar, maar minstens zo belangrijk is het afmaken van het “Arbitrage beleidsplan”. Op de middellange termijn hopen wij als Oost-Arnhem het KNKV Certificaat “arbitrage proof” te behalen. Over beide onderwerpen zullen wij jullie in een volgend bulletin informeren.

Maar……niet alleen wij moeten aan het werk…..

Spelregels maken een belangrijk onderdeel uit van alle sporten. Het zorgt ervoor dat het spel eerlijk en met plezier beoefend kan worden. Bovendien voorkomt het discussies in het veld met je tegenstander en met de scheidsrechter. Het is daarom belangrijk dat iedere speler weet wat de spelregels zijn van zijn sport. Ook de korfbalbond (KNKV) vindt dit belangrijk en biedt daarom in een online omgeving een cursus aan om de spelregels uit te leggen en te toetsen.

Wij zijn als vereniging altijd op zoek naar scheidsrechters op elk niveau, dus mocht je de smaak te pakken hebben, kun je met dit spelregelbewijs een KNKV-opleiding volgen als Jeugdscheidsrechter (EF-jeugd en BCD-jeugd), Verenigingsscheidsrechter of KNKV-scheidsrechter.

Mocht je vragen hebben kun je mailen naar: scheidsrechter@oost-arnhem.nl of spreek een scheidsrechter aan. (maar niet tijdens de wedstrijd)

Bestuur Oost-Arnhem

© 2024 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: Cherry Hosting