Scheidsrechterscommissie

Scheidsrechterscommissie

Jullie zullen je afvragen, “Scheidsrechterscommissie”, hebben we die dan? Ja, deze is eind oktober 2016 van start gegaan. Naar aanleiding van de oproep in het jaarverslag hebben zich de volgende personen aangemeld voor de commissie:

  • Koen Rutgers (OA3; KNKV scheidsrechter);
  • Joeri van Proosdij (OA3; KNKV scheidsrechter);
  • Jordy den Boer (OA4; verenigingsscheidsrechter);
  • Erik van de Hoek (midweek; KNKV scheidsrechter);
  • Frank van de Pijpekamp (scheidsrechters coördinator)

De primaire taak van de scheidsrechterscommissie is het werven, opleiden, begeleiden en behouden van scheidsrechters. Om dit te realiseren hebben we een aantal speerpunten bepaald die de komende tijd opgepakt gaan worden. Het belangrijkste speerpunt die we per direct gaan starten is de persoonlijke begeleiding van scheidsrechters. Dit is voornamelijk bedoeld voor scheidsrechters die minder vaak fluiten of behoefte hebben aan feedback na de wedstrijd. Uiteraard hopen wij hiermee ook dat er meer scheidsrechters enthousiast worden van het fluiten van wedstrijden. Wij plannen bij zoveel mogelijk beginnende scheidsrechters een begeleider in. Sta je ingepland zonder begeleider en heb je hier behoefte aan? Spreek gerust een commissielid aan dan kijken we of we alsnog iets kunnen organiseren.

Iets minder zichtbaar, maar minstens zo belangrijk is het afmaken van het “Arbitrage beleidsplan”. Dit plan is door de TC begin dit jaar opgesteld, maar nog niet afgerond. Op de middellange termijn hopen wij als Oost-Arnhem het KNKV Certificaat “arbitrage proof” te behalen. Over beide onderwerpen zullen wij jullie in een volgend bulletin informeren.

Maar……niet alleen wij moeten aan het werk…..

Spelregels maken een belangrijk onderdeel uit van alle sporten. Het zorgt ervoor dat het spel eerlijk en met plezier beoefend kan worden. Bovendien voorkomt het discussies in het veld met je tegenstander en met de scheidsrechter. Het is daarom belangrijk dat iedere speler weet wat de spelregels zijn van zijn sport. Ook de korfbalbond (KNKV) vindt dit belangrijk en biedt daarom in een online omgeving een cursus aan om de spelregels uit te leggen en te toetsen.

Vanaf volgend jaar worden alle leden van 16 jaar en ouder verplicht gesteld om deze cursus te volgen en het KNKV spelregelbewijs te halen. De cursus wordt aangeboden via www.korfbalmasterz.nl. Via deze website kun je onbeperkt korte filmpjes van spelsituaties bekijken, de spelregels nalezen in begrijpelijke taal en oefentoetsen maken. Een handleiding tref je ook bij dit bericht.

De inlogcodes om de toetsen te maken worden per e-mail rondgestuurd. Wij zijn als vereniging altijd op zoek naar scheidsrechters op elk niveau, dus mocht je de smaak te pakken hebben, kun je met dit spelregelbewijs een KNKV-opleiding volgen als Jeugdscheidsrechter (EF-jeugd en BCD-jeugd), Verenigingsscheidsrechter of KNKV-scheidsrechter.

Mocht je vragen hebben kun je mailen naar: scheidsrechter@oost-arnhem.nl of spreek een scheidsrechter aan. (maar niet tijdens de wedstrijd)

De scheidsrechterscommissie

© 2023 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.