Jij wil toch ook een wedstrijd spelen mét scheidsrechter?

Jij wil toch ook een wedstrijd spelen mét scheidsrechter?

Afgelopen speelweekend zijn we het seizoen goed begonnen met veel thuiswedstrijden. In totaal moesten er 10 wedstrijden gefloten worden door scheidsrechters van OA. Van de 10 scheidsrechters hebben we van 6 een mail ontvangen dat ze de wedstrijd niet konden fluiten.

Uiteraard wordt het met dit aantal afmeldingen voor ons als scheidsrechtercommissie een dagtaak om vervanging te regelen. Daarom vragen we scheidsrechters niet kunnen fluiten allereerst na te denken of die andere afspraak echt zo belangrijk is dat ze niet kunnen fluiten. Als dat zo is, dan dient de scheidsrechter zelf voor vervanging te zorgen. Kijk eerst of je een wedstrijd kunt ruilen met iemand. Indien niet, leg het dan voor binnen je team. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de wedstrijd sowieso binnen het team gefloten kan worden door iemand anders.

Wij als scheidsrechtercommissie proberen de scheidsrechters zo vroeg mogelijk in het seizoen in te delen op de wedstrijden zodat je hier rekening mee kunt houden. Je kunt er van uit gaan dat je niet meer dan 2 tot 3 wedstrijden per seizoen hoeft te fluiten. Wil je ondersteuning in het fluiten? Stuur ons dan een mail en dan zijn wij aanwezig voor ondersteuning tijdens de wedstrijd.

Binnenkort komen wij met een ruilsysteem zodat het simpeler wordt wedstrijden te ruilen. Uiteindelijk gaan we ervan uit dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid pakt. Want jij wil toch ook wedstrijd spelen mét scheidsrechter? 

© 2020 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.