Transfernieuws van de Topsportcommissie

Transfernieuws van de Topsportcommissie

Arnhem maandag 11 mei 2020 – Na Jasper Broenink kiezen nog 2 ervaren korfballers voor Oost-Arnhem. Fenna de Jong en ook Senna van den Bos komen de selectie van Oost-Arnhem versterken.

Fenna de Jong,
foto Marco Spelten

Fenna de Jong versterkt selectie Oost-Arnhem

Fenna de Jong (25jr.) heeft besloten met ingang van komend seizoen de selectie van Oost-Arnhem te komen versterken. Fenna is woonachtig in Warnsveld bij Zutphen en is bij KVZ begonnen met korfballen. In de jeugd heeft zij alle selecties van District Oost doorlopen van U12 t/m U19.

De afgelopen 6 jaar heeft Fenna bij Dos’46 in de selectie gespeeld met als hoogtepunten het spelen in de Korfbal League, het landskampioenschap op het veld vorig seizoen en de winst in de Supercup tegen de kampioen van België (AKC/Luma).

De forse reisafstand tussen haar woonplaats en Nijeveen was de reden om eens goed na te denken over het vervolg van haar carrière.

Na enkele gesprekken heeft Fenna met pijn in haar hart besloten om afscheid te nemen van Dos’46 en haar geluk bij Oost-Arnhem te gaan beproeven. Technische staf en Topsportcommissie zijn blij Fenna te mogen verwelkomen en dat zij bij wil dragen aan de uitvoering van de ambities van onze mooie club.


Senna van den Bos
foto Erik Mulder

Ook Senna van den Bos komt de selectie van Oost-Arnhem versterken.

Senna van den Bos (28jr.) keert terug in de selectie van Oost-Arnhem. Senna heeft een deel van haar korfbalopleiding bij ons in de jeugd gehad en speelde daarna nog 1 jaar in de senioren. Senna ging daarna bij DVO korfballen waar zij in de Korfbal League actief was en zij zich in haar 1e jaar middels de Play-Offs wisten te handhaven. In deze jaren wist DVO een stabiele positie te krijgen in de Korfbal League en werd zij geselecteerd voor Jong-Oranje onder Wim Scholtmeijer. Door haar studie verkaste Senna naar Amsterdam en ging korfballen bij KZ om vervolgens weer terug te keren naar DVO in de Korfbal League om daarna in een vriendenteam te gaan spelen.  

Door de gewijzigde woon/werksituatie (nu in Arnhem) en de vriendschap met Emiel en zijn vriendin kwam spelen voor Oost-Arnhem weer ter sprake en het leek Senna superleuk om er toch nog een keer voor te gaan met een leuke en fanatieke selectie.  

Wij zijn heel blij Fenna en Senna te mogen verwelkomen en wensen hen veel succes en plezier in het Blauw en Wit.

Namens de Topsportcommissie
Raymond Damen & Frank van het Kaar

© 2021 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.