Oost-Arnhem jeugdkamp 2020 gaat niet door

Oost-Arnhem jeugdkamp 2020 gaat niet door

Helaas heeft de Kampcie moeten besluiten dat het Oost-Arnhem jeugdkamp 2020 bij groepsaccommodatie Land van Kleef te Loon op Zand dit jaar NIET door kan gaan als gevolg van de Corona crisis.

Sinds een week zijn enkele versoepelende maatregelen doorgevoerd in de crisis. Tevens heeft de overheid de hoop uitgesproken over verdere versoepelende maatregelen voor de komende maanden, zoals het mogelijk weer toestaan van activiteiten organiseren tot maximaal 100 mensen (we hebben ca 95 aanmeldingen). In alle gevallen zal daarbij wel de 1,5 meter maatregelen gehandhaafd moeten worden.

Tijdens de gesprekken met de veiligheidsregio Midden en West Brabant en de gemeente Loon op Zand werd ons verteld dat de aangekondigde versoepelingen voor de komende maanden nog uiterst onzeker zijn. En hoewel de groepsaccommodatie telkens de hoop heeft uitgesproken dat ze faciliteiten kunnen aanbieden die voldoen aan de eisen, kunnen ze hierover pas zekerheid gegeven enkele dagen voor de startdatum van ons jeugdkamp (11 juli).

Als Kampcie is het borgen van de gezondheid voor alle deelnemers onze grootste zorg. Wij denken dat het handhaven van alle 1,5 meter maatregelen gedurende de gehele week uiterst lastig zal zijn. Of moeten we zelfs concluderen: dat is onmogelijk? Denk bijvoorbeeld aan de handhaving in de slaapruimtes, de eetzaal, de sanitaire voorzieningen en bij de activiteiten.

Gezien alle voorbereidingen voor het jeugdkamp, kunnen we het besluit over het wel/niet doorgaan van het jeugdkamp niet uitstellen tot begin juli. Daarom zien wij geen andere mogelijkheid om nu deze vervelende boodschap aan jullie door te geven. Wij hopen dat jullie hiervoor begrip hebben. Wij snappen jullie teleurstelling! Die teleurstelling voelen wij ook!

Als Kampcie onderzoeken we nog de mogelijkheid om in de omgeving van Arnhem iets leuks “op 1,5 meter van elkaar” te organiseren met alle deelnemers. Dit is echter alleen mogelijk indien de Corona maatregelen vanuit de overheid inderdaad worden versoepeld. Hierover zullen wij jullie in de loop van juni verder informeren.

Met vriendelijke groet,

Kampcie

Carin, Rick, Bas, Mats, Jesse en Jeroen

© 2020 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.