Oost-Arnhem thuis nog ongeslagen

Oost-Arnhem thuis nog ongeslagen

Oost-Arnhem 1 heeft zijn 2de thuiswedstrijd  gewonnen  met  25 – 19 in de streekderby tegen Wageningen.

Dit team had al hun wedstrijden nog gewonnen waaronder tegen Dalto, waar wij woensdag nog hadden verloren dus wij wisten dat het een moeilijke pot ging worden. De speler(ster)s van beide teams hebben geen geheimen voor elkaar. Of het moet zijn dat Ron Steenbergen coach van Wageningen, begin van dit seizoen overgestapt van Oost-Arnhem, een verassing voor ons in petto had, maar dat bleek een utopie.

Wetende dat Emiel en Thijs jarig zijn en dat Manon/Rick trotse ouders zijn geworden van een  pracht zoon, had Oost-Arnhem de touwtjes vanaf het beginsignaal van het goed leidende duo in handen. Er werd scherp verdedigd en ook aanvallend begint het steeds beter te lopen. Beetje bij beetje werd de voorsprong vergroot met als resultaat een 13 -7 ruststand.

Na de rust was het weer Oost-Arnhem dat het initiatief had en Wageningen dwong tot veel gehaaste aanvallen en daar wist Oost-Arnhem wel raad mee. De winst kon Oost-Arnhem niet meer ontgaan en alleen was de vraag hoe hoog de uitslag zou uit vallen maar door wat concentratieverlies kon Wageningen de score wat dragelijker maken.

Het was een dikverdiende overwinning voor Oost-Arnhem dat door twee verliespartijen deze moest winnen  om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. Eindstand 25-19.

Oost-Arnhem 2 verloor van Wageningen 2 met 19 – 22  maar gezien de 2de helft had er absoluut meer ingezeten.

Progamma 26 september:
SKF 1 – Oost-Arnhem 1 aanvang 15.30 uur , sportpark de Groene Velden, Veenendaal
Unitas 3 – Oost-Arnhem 2 aanvang 15.00 uur, sportpark het Slingerbos, Harderwijk

© 2020 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.