Oost-Arnhem ontsnapt tegen Fiks

Het kostte de nodige pijn en moeite. Uiteindelijk hield Oost-Arnhem toch nog een punt over aan het thuisduel met Fiks in de overgangsklasse B van de zaalkorfbalcompetitie. De ploeg van trainer Ron Steenbergen maakte in de slotfase een achterstand van twee treffers toch nog goed: 22-22.

Coach Ron Steenbergen van Oost-Arnhem had in het kader van het roulatiesysteem dit keer geen basisplaats ingeruimd voor Rick Verdouw en Willemien Kragt. Het ontbreken van topschutter Verdouw was meteen voelbaar. “We kwamen niet zo snel tot scoren”, zei Steenbergen, die zijn ploeg tegen een 1-4 en 3-6 achterstand zag opboksen. na 20 minuten kwam Verdouw in het veld voor Matthijs Baerends en scoorde meteen. Bij rust was de achterstand weggewerkt: 11-11.
Niettemin was Oost-Arnhem in het duel met Fiks niet helemaal zichzelf. Steenbergen: “De tegenstander speelde ook stevig en ging soms over het randje. Er mocht veel en wij gingen ons daarna ook te veel met de scheidsrechter bezighouden. We waren te veel afgeleid.”
Steenbergen had het na de pauze op tactisch gebied anders neergezet in de defensie. Dat leverde zes keer balwinst op, maar in de aanval kwam de thuisploeg ook niet tot scoren. Net als in de eerste helft namen de bezoekers uit Oegstgeest na rust een voorsprong van drie treffers: 14-17. Omdat ook het vak van Bas Broenink niet al te gemakkelijk scoorde bracht Steenbergen Baerends (foto) in dat vak weer voor Tijs Broenink. Baerends, net terug van een enkelblessure, maakte de wedstrijd echter niet vol. Steenbergen: “Matthijs werd in de heupzwaai genomen en brak in zijn val zijn duim.” Michael Kort, normaal speler van het tweede, was de vervanger van Baerends.

Twee minuten voor tijd scoorde Fiks 20-22, maar een Arnhemse treffer in de tegenaanval bracht de spanning terug: 21-22. Fiks verspeelde vervolgens de bal, waarna Michael Kort (foto links)de luid bejubelde gelijkmaker scoorde: 22-22. Na weer een misser van Fiks, leverde het laatste balbezit van Oost-Arnhem met twee schotpogingen ook geen treffer op.
Steenbergen had vrede met de puntendeling. “Vooraf natuurlijk niet en het is ook een verliespunt. Maar we zijn na een achterstand steeds goed doorgegaan en ook onze wisselspelers, zoals Dian Ligt en Michael Kort hebben het goed gedaan.”

OVVO, met oud-Oost-Arnhemspeelster Suzan van Amerongen in de selectie, is zaterdag 25 november de tegenstander in Arnhem. De ploeg uit Maarssen heeft als enige nog een honderd procent score. “Dat wordt een topwedstrijd”, legt Steenbergen uit. OVVV heeft met De Meeuwen en SKF ook al twee toppers gewonnen. Het is duidelijk dat we die ploeg moeten pakken.”

Oost-Arnhem – Fiks 22-22 (11-11).
Doelpunten Oost-Arnhem: Rick Verdouw 5, Bas Broenink 5, Nynke Lokhorst 2, Rosemiek Harrewijn 2, Renske van Os 2, Michael Kort 2, Emiel Broenink 1, Thijs Broenink 1, Dian Ligt 1, Anna van Mölken 1.

* De portretfoto van Matthijs Baerends en Michael Kort zijn gemaakt door Ingrid Wolfkamp.