Oost-Arnhem blijft in de hoofdklasse

OA moest minimaal een punt halen om zichzelf veilig te spelen. Als dat niet lukte zouden we het lot in de handen van Mid Fryslan neerleggen want dan zou de Meeuwen nog kunnen ontsnappen aan degradatie.
Ook OVVO had nog kansen, dan zou de Meeuwen moeten verliezen en OVVO met 8 punten verschil moeten winnen van OA.

OA begon de wedstrijd goed en kwam op 2 doelpunten voorspong maar al snel was daar het antwoord van Martijn Roos, de 37 jarige schutter die zijn laatste jaren bij OVVO gespeeld heeft en die zijn afscheidswedstrijd speelde, kun je gerust de beste speler van deze wedstrijd noemen want ondanks dat Thijs overal achter hem aan zat wist hij veel goals te maken en OVVO op wel 4 punten voorsprong te zetten.

OA bracht Bas Broenink in die zo goed als volledig van zijn blessure hersteld was en kon aan een inhaalrace beginnen.
Rust 11-9 voor OVVO.

In de tweede helft was het weer steeds OVVO dat voor bleef staan maar OA kroop dichterbij met standen van 17-16 en 18-17. Maar verder dan dat kwamen we niet want OVVO wiste telkens te pareren en OA was niet goed genoeg om de wedstrijd te kantelen.
OVVO liep weer uit en bij 21-17 was de wedstrijd gespeeld. OA hield daarbij in de gaten dat het niet meer dan die 4 goals werd en zeker geen 8.

De wedstrijd van de Meeuwen was door een begrafenis een uur uitgesteld (hoe is het mogelijk ???) en had daarmee een voordeel omdat ze wisten wat de uitslag van OVVO – OA was geworden. Daarmee wisten zij wat hen te doen stond, namelijk winnen van Mid Fryslan. Dat lukte echter niet en 45 minuten laten kroop OA dan toch door het oog van de naald en behoud was een feit.

© 2024 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.