Oost-Arnhem 1 – NIC 1 (24-17)

Na de nederlaag van vorige week was er op deze zonnige Bevrijdingsdag voor ons maar één taak: winnen waardoor NIC degradeert en we onszelf definitief veilig spelen voor een plekje volgend jaar in de hoofdklasse.
Gelukt!!
We gingen erg goed van start en domineerde de eerste helft. Lange aanvallen in het vak van Nynke, Rosemiek, Thijs en Emiel en scherpte bij de schutters in het vak van Anna, Renske, Matthijs en Michael bracht onrust bij NIC waardoor ze er niet lekker inkwamen. Dit resulteerde al in een snelle wissel aan de Groningse kant, Niels Tamminga (rebound beest van beroep) kwam erin om het spel te ontregelen en natuurlijk de lange aanvallen wat sneller af te kunnen breken. Gelukkig bleef het rendement hoog in beide vakken en hadden we met rust al meer goals dan vorige week na het eindsignaal.

Aan Groningse kant speelde een oud-bekende van ons mee, Roos Verheugt. Helaas voor haar moest ze al vroeg het veld verlaten door een lichte enkelblessure.

In de tweede helft was helaas voor het publiek de scherpte er een beetje af, veel grote kansen bleven onbenut maar gelukkig kon NIC hier niet van profiteren en is de overwinning nooit in gevaar gekomen al had de scheidsrechter soms wat moeite om de score juist bij te houden.

Wat ben ik trots om te zien dat we zo’n grote selectie hebben die al onze blessures moeiteloos op kunnen en willen vangen! Ook al was OA2 vrij deze week en misschien wel toe aan een rustweekje stonden ze er wel om ons op scherp te zetten voor deze wedstrijd. Thanks daarvoor!!

Alle ogen zijn vanaf vandaag op jullie gericht, om 13:40 uur speelt ons 2e zaterdag 12 mei tegen de Walden 3. Het 1e zal daarna om 15:30 uur aantreden tegen Avanti 1. Be there!