De impact van de teamindeling

De impact van de teamindeling

Na maanden van puzzelen is afgelopen zaterdagavond door de TC de teamindeling bekend gemaakt. Als TC bieden we de mogelijkheid om vragen te stellen. Binnen 20 minuten na publicatie waren de eerste mails al ontvangen. Het valt me op dat de vragen dwingender zijn geworden met soms direct statements van mogelijk stoppen als het zo blijft. Dit is steeds meer de trend geworden van de afgelopen jaren. Bij alle verenigingen in Nederland

Bij een kleine vereniging als Oost-Arnhem zijn de mogelijkheden beperkt. Bij sommige leeftijdsgroepen hebben we zelfs nog maar 1 team. En als er dan nog wat onverwachte meldingen komen van opzeggen lidmaatschap, dan zit je als TC helemaal met een mission impossible. Enkele dagen voor publicatie hebben we hierdoor nog bij de jongere jeugd veel moeten omgooien en een jeugdteam eruit moeten halen. Gewoon omdat we geen andere mogelijkheid zagen. En het was kiezen uit 2 kwaden…

Dit heeft impact op mijn plezier om bij OA te komen. De afgelopen weken (eigenlijk maanden) als ik bij de vereniging kom, kreeg ik vaak hierover vragen. Dat was ook de reden dat ik minder vaak kwam kijken bij de training van mijn kids. Maar ja, er is veel meer dan alleen TC lid zijn. Boven alles ben ik vader die wil genieten van de sportende kinderen en de gezelligheden van de vereniging.

Ik heb gemerkt dat dit ook lichamelijk impact heeft op mij. En dat is het allemaal niet waard. Daarom heb ik het besluit genomen om te stoppen met de TC. Ik zal samen met de overige TC leden (die ook hun persoonlijke ervaring zullen hebben bij de teamindeling) kijken hoe we passend kunnen reageren op de vragen en opmerking. Binnen de grenzen van de mogelijkheden. Daarna focus ik me op andere vrijwilligerstaken binnen de vereniging waar ik wel weer energie van krijg en wat me geen slapeloze nachten bezorgt. En dan bedoel ik onder andere het Jeugdkamp.

Tot slot nog een lichtpuntje. Want tussen die mails zat gelukkig ook een mail van 2 jeugdleden die graag jeugdleider willen worden. Kanjers! Ik hoop dat meer vrijwilligers zullen volgen want nog lang niet alle teams hebben een trainer. En er is dus ook weer ruimte voor nieuwe vrijwilligers bij de TC! De drijfveer van de Tc is om de mogelijkheid te regelen zodat onze kinderen fijn kunnen sporten bij OA. En dat is toch de wens van iedere ouder!

Jeroen Polman

© 2021 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.