De corona time-out met Anouk, Jorrit & Jasper

De corona time-out met Anouk, Jorrit & Jasper

De coronaperiode treft helaas ook onze mooie sport en verenigingsleven. We kunnen elkaar nu even niet meer aanmoedigen tijdens wedstrijden of nog gezellig napraten in de kantine. Gelukkig mogen we nog wel in aangepaste vorm trainen! Vanuit de selectie delen we graag hoe dat bij ons gaat. Anouk, Jorrit en Jasper zijn aan de beurt in de rubriek ‘De corona time-out’.

 

 

Welk korfbal moment is je het meest bijgebleven?
Anouk: Dat was toen ik mijn debuut maakte in het eerste. Ik mocht nog een paar minuten meedoen in een uit wedstrijd tegen Mid-Fyslân en scoorde gelijk binnen 10 seconden. Dat voelde supergoed en iedereen reageerde super leuk, dus dat moment is mij het meeste bij gebleven.

Het meest bijzondere moment van Jorrit is ook gerelateerd aan een wedstrijd in Oost-Arnhem 1: Mijn eerste basisplek bij 1 in een thuiswedstrijd tegen ODIK. Ik maakte zes doelpunten, kwam in de krant en iedereen op de tribune stond te juichen. Dat vergeet ik nooit meer.

Jasper, onze ‘oude’ vedette gaat verder terug in de tijd. Het moment dat ik met Oranje <23 het WK won in Barcelona! Ik stond niet in de basis, maar mocht nog ruim 10 minuten invallen en een doelpunt meepikken!

Wie is je favoriete trainingsmaatje?
Jasper: Op dit moment, in tijden van corona, hebben we allemaal een vast trainingsmaatje. In mijn geval is dat Willemien. Willemien traint hard en wilt spelletjes en wedstrijdjes altijd winnen, dus erg prettig om als maatje te hebben!

Jorrit: Tijdens de coronaperiode heb ik veel getraind met Anouk, zij is nu mijn favoriete trainingsmaatje. Gelukkig vind Anouk het ook gezellig om samen met Jorrit te trainen. Anouk: Dat is Jorrit we trainen nu altijd samen en dat is heel gezellig!

Van wie of wat ben jij fan?
Jasper: Ik ben niet echt fan van iets, maar als ik moet kiezen ga ik op dit moment voor Bayern München! Ik vind het mooi als sportploegen met mooi spel vrijwel onoverwinnelijk zijn. In dit geval geldt dat op landelijk en op internationaal niveau voor deze ploeg!

Jorrit: Ik ben fan van FC Emmen. Dit komt doordat ik oorspronkelijk uit Drenthe kom. Nu ze als enige Drentse ploeg in de Eredivisie spelen ben ik fan van ze geworden.

Waarvoor kunnen wij jou ‘s nachts wakker maken?
Anouk: Als ik slaap kun je mij het beste helemaal niet wakker maken. Ik kan namelijk heel chagrijnig worden als je mij niet laat doorslapen…

Ook Jasper waardeert het niet als je hem wakker maakt. ‘Je kunt mij ’s nachts beter niet wakker maken! Wel kan ik tot 03.00u wakker blijven, of mijn wekker om 03.00u zetten voor een mooie match-up in de NBA! ‘

Gelukkig word Jorrit niet chagrijnig als je hem wakker maakt. Alleen moet je dan wel een lekkere pizza meenemen.

Wat wil jij vragen aan iemand uit de selectie?
Anouk is nieuwsgierig hoe Danique het vindt om zo midden in het seizoen over te stappen naar de selectie. Is het je meegevallen en vind je het leuk in de selectie? Jasper wil graag van Rick weten hoe het bevalt om topsport in tijden van corona te combineren met de kleine Noud. En Jorrit is nieuwsgierig wat Tim K vind van het eerste jaar in de senioren tot nu toe?

© 2021 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.