Berichtgeving Corona Nummer 2

Berichtgeving Corona Nummer 2

De uitbraak van het coronavirus in Nederland betekent dat wij extra alert zijn en maatregelen treffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wij volgen hierbij de centrale berichtgeving en richtlijnen van het RIVM en de KNKV. Maandagavond 23 maart is door het kabinet besloten dat alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden worden. Het is nog onduidelijk wat er daarna gaat gebeuren. Deze maatregelen zijn ook van invloed op Oost Arnhem. 

KNKV en wedstrijden

Alle korfbalwedstrijden tot en met 1 juni gaan niet door. 

Play-off wedstrijden OA 1 – KCC 1

De KNKV neemt uiterlijk 6 april hierover een beslissing. Wij wachten deze beslissing af. Vooralsnog blijven de kaartjes voor de play-off wedstrijden geldig. Bij definitieve afgelasting van de play-offs zullen we de juiste maatregelen treffen. Mochten hier vragen over zijn, kun je die stellen via play-offs@oost-arnhem.nl.

Berichtgeving KNKV
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Trainingen Oost Arnhem 

Voor de trainingen hebben we een advies van de KNKV ontvangen. We hebben besloten om dit advies te volgen en dus geen zijn er in de periode tot 1 juni geen trainingen. 

Berichtgeving KNKV

Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Accommodatie Oost Arnhem

Het is niet toegestaan om onze accommodatie tijdens deze periode te betreden en te gebruiken voor sportieve activiteiten. Er zijn al een aantal leden van Oost-Arnhem door de politie hierop aangesproken, dienden het complex terstond te verlaten en hebben een waarschuwing gekregen. Een boete zou € 400,– per persoon hebben bedragen. Tevens zou de vereniging daar bovenop ook nog een boete kunnen krijgen.

De volgende maatregel is met onmiddellijke ingang ingevoerd: de sleutels van ons complex worden niet meer uitgegeven door de sleutelbeheerders. Leden van Oost-Arnhem die ongeoorloofd het complex betreden, zullen zelf opdraaien voor uitgereikte boetes, ook als dat betekent dat Oost-Arnhem wordt beboet, zal dat voor rekening van de overtreder(s) komen.

Jeugdtoernooi

De organisatie van het jeugdtoernooi houdt zich uiteraard ook bezig met de coronacrisis. Het toernooi staat gepland op zaterdag 20 juni. De komende periode zal uitwijzen of het jeugdtoernooi plaats kan vinden. Uiterlijk eind april nemen we hierover een besluit. 

Kampweek 11-18 juli

De Kampcie houdt de ontwikkelingen rond Corona ook nauwlettend in de gaten. Het jeugdkamp vindt plaats tussen 11-18 juli en dat is dus nog buiten de verboden periode. De Kampcie heeft daarom nog geen besluit genomen over het doorgaan of afgelasten van het jeugdkamp. We hopen natuurlijk dat het jeugdkamp kan plaats vinden. Wel is duidelijk dat de huidige crisis het lastig maakt voor de Kampcie om het jeugdkamp voor te bereiden. Maar de wendbaarheid van de Kampcie is groot, dus dat zien we met vertrouwen tegemoet.

We hebben besloten om het verzoek om te betalen voor het jeugdkamp uit te stellen. Normaal wordt dit betalingsverzoek begin april verstuurd naar alle deelnemers (met een deadline van eind mei). Afhankelijk van de actuele situatie, zal dit verzoek niet eerder dan begin mei worden verstuurd. Dat hangt natuurlijk ook samen met het besluit of het jeugdkamp kan plaats vinden.

Bestuur Oost Arnhem
KampCie
Organisatie Jeugdtoernooi

© 2020 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.