Wageningen – Oost Arnhem 21 april ’18

Deze week stond de wedstrijd Wageningen – Oost Arnhem op het programma. Door blessures van Bas Broenink en Rick Verdouw koos Ron voor een andere vaksamenstelling dan normaal. Vol vertrouwen om Wageningen te verrassen verliet iedereen de maandag bespreking. Een wedstrijd tegen Wageningen brengt altijd extra spanning met zich mee. Maar in ons achterhoofd hadden we de vorige wedstrijd tegen Wageningen die door ons gewonnen werd.

Wij begonnen sterk en dat resulteerde in een 1-7 voorsprong. Wageningen vocht zich knap terug door een aantal tactische wissels. Terwijl aan onze kant het scoren moeizamer ging en wij minder secuur werden in de passing waardoor de ruststand 10-10 was. Wat er na rust precies gebeurde heb ik niet helemaal meegekregen vanwege een enkel blessure.

Ik kwam weer een kijkje nemen op het veld toen het 18-16 stond. Er bekroop mij een gevoel van: We gaan dit toch niet weggeven? Gelukkig kwamen we door doelpunten van Nynke en Emiel terug naar 18-18. Toch liepen wij achter de feiten aan en kwam Wageningen weer terug tot een 19-21 voorsprong met ongeveer 3 minuten te spelen.

Het vak met Matthijs en Micheal scoorde twee keer, maar ook Wageningen scoorde nog een keer. Gelukkig hoefde Thijs geen kannetje bier uit te delen en scoorde een strafworp, waardoor het ineens van 19-21 naar 21-22 ging. Wageningen had nog zo’n 30 seconde en kregen nog twee kansen om  de stand gelijk te maken. De ontlading was grootst aan de kant van OA toen de scheidsrechter affloot. Deze punten telden voor 10. Mooi om te zien dat als er twee belangrijke heren wegvallen, vanwege blessures, iedereen een extra tandje erbij zet en er alsnog vol voor gaat.