Voorbeschouwing eerste wedstrijd zaal OA thuis

Voorbeschouwing eerste wedstrijd zaal OA thuis

OA1: Vandaag ontvangt Oost-Arnhem Rohda uit Amsterdam.
In een ander tijdperk waren dit topwedstrijden op het hoogste niveau. Met bij Rohda tegenstanders met namen als Kruse, Lauf, van Beugen, Wip en Poelstra.
Leuk om te zien dat in het team van Rohda weer 3 namen terugkomen uit het verleden. Kenny Lauf en Enzo van Beugen zijn zonen van spelers van die tijd en Taco Poelstra is de coach van Rohda 1.
Beide clubs hebben een 1 of 2 stapjes terug moeten doen in de loop der tijd maar spelen nog steeds in de subtop van het Nederlandse korfbal. Oost-Arnhem is er sinds langere tijd in geslaagd om weer een stapje naar boven te maken en komt nu voor het eerst uit in de zaal Hoofdklasse.

Rohda heeft het op het veld goed gedaan en geen enkele wedstrijd verloren. Wel 2x gelijk gespeeld tegen de toppers uit hun poule. Een solide indruk maken ze met een goede verdediging en aanvallend veel dreiging naar binnen. In het vorige weekend heeft Rohda indruk gemaakt door Dalto in eigen hal te verslaan. 10 strafworpen wisten ze te veroorzaken door hun dreiging naar binnen. Het leverde ze de overwinning op.

Een mooie uitdaging voor Oost-Arnhem om dit team een eerste verlies toe te brengen. En met onze aanvallende kracht en een gezonde dosis agressie moet dat kunnen. Dan zal er wel iets beter verdedigd moeten worden dan een week eerder in Wageningen waar 28 goals zorgden voor een nederlaag.

Maar met vast een goed plan tegen Rohda kunnen we vast een mooie wedstrijd verwachten in onze sfeervolle hal met hopelijk veel supporters.

OA2: De zaalcompetitie begint tegen Dindoa 2 thuis.
Vandaag mag ook Oost-Arnhem 2 beginnen aan een belangrijk zaalseizoen. Vorig seizoen werd promotie op onderling resultaat net niet gehaald. Dit seizoen hebben we op het veld en in de voorbereiding veel vertrouwen opgedaan. Onze eerste tegenstander is Dindoa 2. Een team wat op het veld goed gepresteerd heeft dus we mogen gelijk vol aan de bak!

© 2021 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.