Vier op een rij!

Oost-Arnhem 2 – KV Wageningen 20-18 (10-8)

Zaterdag stond een spannende wedstrijd op het programma. Namelijk de nummers 1 en 2 van de competitie. OA 2 had de maximale score met 6 punten uit 3 wedstrijden en KVW 2 had 2 wedstrijden gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Beide teams waren dus nog ongeslagen in het nog prille veldseizoen. In de voorbereiding hadden de teams ook al een spannende oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld. Deze gegevens beloofde een spannende wedstrijd. Coach Wouter had een duidelijk tactisch plan gemaakt, mede door de al gespeelde oefenwedstrijd.

Met een heerlijk zaterdagmiddag zonnetje, veel beter dan de zondag ervoor, begon rond twee uur de wedstrijd. KVW opende de score met afstandsschot, dus OA was meteen gewaarschuwd. In de eerste helft kon geen van de teams een groot verschil maken. Net voor rust kwam de thuisploeg op 3 doelpunten voor, maar net toen gedacht werd om het verschil naar vier te brengen, zette Wageningen nog even aan en gingen de ploegen rustten met een ruststand van 10-8.

De tweede helft was eigenlijk een herhaling van de eerste helft qua scoreverloop en de stand. Alleen gebeurde er veel meer, wat de spanning in en langs het veld verhoogde. Oost-Arnhem kon goed profiteren van een sterke en brede selectie, want scoren na 10 seconden nadat gewisseld is, voelt bijna als een twee-punter. KV Wageningen gebruikte vooral het in en uit wisselen van een goede aanvallende dame om doelpunten te maken. Time-outs, blessurebehandeling en meer publiek, allemaal factoren die de wedstrijd leuker maakten. In de tweede helft bleef OA2 het initiatief houden, door constant doelpunten van Wageningen te beantwoorden met doelpunten. Toen in de slotfase KVW te geforceerd ging zoeken naar de gelijkmaker, kon OA het verschil vergroten naar 2 en de wedstrijd “gecontroleerd” uitspelen.

In de gehele wedstrijd maakten beide teams veel fouten, dit resulteerde in vele strafworpen. Met name KVW kreeg vele opgelegde kansen van 2,5 meter. Het maken van fouten zal in de komende wedstrijden minder moeten worden, want ploegen (aankomende tegenstanders) zoals DSC en Blauw-Wit zullen nog slimmer en met meer ervaring spelen.

De gewonnen wedstrijd betekent 4 op een rij. 4 gespeeld en 4 gewonnen. Een heerlijk begin van de het seizoen en smaakt naar meer. Zaterdag speelt OA2 tegen de nieuwe nummer 2, namelijk DSC 3. De wedstrijd begint om 11:30 te Eindhoven. Daarna door naar Putten, om eventueel in te vallen, maar vooral Oost-Arnhem 1 naar de eerste punten aan te moedigen. En wij verwachten ook wel een schaal bittergarnituur van onze vorige coach André.