Oost-Arnhem naar de Korfbal League!

Oost-Arnhem naar de Korfbal League!

In zaalseizoen 2020-2021 speelt Oost Arnhem 1 in de korfballeague, maar hé? Wat? Hoe kan dat nou? Een korte reconstructie van de gebeurtenissen van de afgelopen twee weken.

Aanleiding

Het zijn bijzondere tijden momenteel. Een pandemie die de wereld volledig ontwricht en tegelijkertijd er ook voor heeft gezorgd dat onze mooi behaalde Play-Offs niet gespeeld kunnen worden. De competitie is abrupt afgebroken en het KNKV heeft daarna een besluit genomen dat de League uit 11 teams zou bestaan.

Dit besluit werd het KNKV niet in dank afgenomen en zij hebben verschillende bezwaren ontvangen van clubs uit de gehele competitie. Het KNKV heeft ons een voorstel gedaan om i.p.v. de Play-Off wedstrijden te spelen dit middels loting te beslechten. Een bijzondere manier, maar op dit moment de enige mogelijkheid om nog 1 ploeg toe te voegen aan de League zodat er de gewenste 12 ploegen in komen. Dit aantal is planningstechnisch het meest logisch voor dit seizoen. Daarna zal de League weer terug gaan naar het oorspronkelijke aantal van 10 teams.

Proces

Het besluit om mee te doen aan de loting hebben we weloverwogen genomen; selectie en trainers zijn geraadpleegd. Topsportcommissie en bestuur hebben naast de sportieve uitdaging ook gekeken naar de financiën en de werkzaamheden op operationeel vlak.

Loting

De loting heeft op dinsdag 23 juni om 17.00 plaatsgevonden bij het KNKV onder toeziend oog van Patrick en Frank en het bestuur van Nieuwerkerk. Oost-Arnhem is getrokken en daarmee speelt ons vlaggenschip volgend jaar in de Korfbal League. OA 2 neemt een plek in de reserve Korfbal League in.

Uitdaging

Naast een sportieve en mentale uitdaging betekent het spelen in de League ook extra inspanningen op het operationele vlak en hogere kosten voor OA. Dit betekent dat we met z’n allen de schouders er onder moeten zetten om dit avontuur tot een goed einde te brengen. We zullen de komende periode werken aan een plan en komen hier bij jullie op terug.

Op naar een mooi zaalseizoen en een geweldig avontuur!

Bestuur K.V. Oost-Arnhem

© 2021 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.