Oost-Arnhem komt net tekort

De korfballers van Oost-Arnhem hebben zaterdag aangetoond zich te kunnen meten met de topploegen in de hoofdklasse A. In Pijnacker hield de ploeg van trainer Ron Steenbergen heel lang gelijke tred met Avanti, de nummer twee op de ranglijst. In de slotfase kwam Oost-Arnhem echter niet meer tot scoren en verloor met 25-21.

“We hebben kansen gehad op meer”, zei trainer Ron Steenbergen na afloop. “Bij 21-21 waren er kansen over en weer en toen hadden we ze kunnen pakken. Maar na een wissel bij Avanti werd Rick Verdouw korter gedekt en hij kwam toen niet meer tot scoren.”

Spelers en staf van Oost-Arnhem wisten dat het in Pijnacker geen gemakkelijke middag zou worden. Avanti speelt in de zaal in de Korfbal League en had dit seizoen alleen nog verloren bij koploper SCO.
De bezoekers liepen al snel tegen een 4-1 achterstand op, maar na treffers van Renske van Os (foto links), Rick Verdouw en Emiel Broenink stond het weer gelijk: 4-4. Avanti nam daarna steeds een voorsprong, maar die werd telkens gevolgd door de gelijkmaker. Vlak voor rust nam Oost-Arnhem zelfs met 8-9 de leiding. Steenbergen: “Het was jammer dat we twintig seconden voor het rustsignaal de bal verspeelden, waardoor Avanti toch nog gelijk kon maken.”.

Mentaal sterk

Na een versnelling van Avanti, kort na rust, leek de wedstrijd bij een 16-11 stand in het voordeel van de thuisclub beslist. De ploeg van trainer Ron Steenbergen bleek echter mentaal sterk. De bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd en via de tussenstanden 16-15 en 18-16 kwam Oost-Arnhem door een fraai afstandsschot van Rick Verdouw weer op gelijke hoogte: 18-18. Oost-Arnhem bleef uitzicht houden op een goed resultaat. “Ik had er vertrouwen in dat het nog zou lukken om de overwinning te pakken”, zei Steenbergen. “Zeker toen we bij 21-20 weer naast Avanti kwamen.”

De afstandsknal van Bas Broenink (foto links, 24), zijn zesde van de middag, was de laatste Arnhemse treffer (21-21). Rick van den Blink scoorde daarna twee keer van afstand voor de thuisploeg en die tik kwam Oost-Arnhem niet meer te boven. In de laatste minuten liep de thuisploeg verder uit naar een 25-21 eindstand.

Komende zaterdag mag Oost-Arnhem het thuis opnemen tegen SCO. De Friese ploeg uit Oldeholtpade is na vijf wedstrijden nog zonder verliespunten. Oost-Arnhem is thuis nog ongeslagen en won in de eigen Arena eerder van HKV/Ons Eibernest (27-22) en Wageningen (27-24).

Avanti – Oost-Arnhem 25-21 (12-9). Tussenstanden:
1-0, 1-1, 4-1, 4-4, 6-6, 8-7, 8-9, 9-9 (rust), 12-9, 16-11, 16-15, 18-16, 18-18, 21-21, 25-21 (eind).
Oost-Arnhem: Rick Verdouw 9, Emiel Broenink 1, Anna van Mölken 0, Nynke Lokhorst 0 (foto), Bas Broenink 6, Thijs Broenink 2, Renske van Os 1 (Willemien Kragt 0), Rosemiek Harrewijn 1.

* Foto boven: Anna van Mölken (15) van Oost-Arnhem zoekt naar een afspeelmogelijkheid. Nynke Lokhorst (22) en Emiel Broenink (8) proberen los te komen van hun tegenstander. (Foto: Mike Bekkers)