Oost-Arnhem jeugdkamp 2021 gaat helaas niet door

Oost-Arnhem jeugdkamp 2021 gaat helaas niet door

Beste deelnemers en leiding,

Helaas heeft de Kampcie moeten besluiten dat het Oost-Arnhem Jeugdkamp 2021 bij groepsaccommodatie Emsland te Ommen NIET door kan gaan als gevolg van de Corona crisis.

De Corona crisis duurt nu al ruim een jaar waarbij versoepelingen en aanscherpen van maatregelen elkaar hebben afgewisseld. Sinds een week is stap 1 van nieuwe versoepelende maatregelen doorgevoerd. Tevens heeft de overheid een stappenplan opgesteld met verdere versoepelende maatregelen voor de komende maanden. Er is echter ook nog veel onduidelijk en onzeker. Het blijft bijvoorbeeld onduidelijk wat het effect zal zijn van het inenten van volwassenen op de 1,5 meter maatregelen.

Als Kampcie hebben we in een vroegtijdig stadium al goede afspraken gemaakt met de eigenaren van groepsaccommodatie Emsland. Onderdeel hiervan is het kosteloos kunnen doorschuiven van onze reservering naar 2022 als de situatie hierom vraagt. Helaas moeten wij hier dus gebruik van maken.

Het borgen van de gezondheid voor alle deelnemers is onze grootste zorg. Wij denken dat het handhaven van alle maatregelen gedurende de gehele week uiterst lastig zal zijn. Of moeten we zelfs concluderen: dat is onmogelijk? Denk bijvoorbeeld aan de handhaving van alle maatregelen in de slaapruimtes, de eetzaal, de sanitaire voorzieningen en bij de activiteiten.

Naast uitdagingen waar wij als Kampcie tegenaan lopen, hebben de eigenaren van de locatie te maken met vele eisen vanuit de overheid. Zo hebben de eigenaren als gevolg van de maatregelen moeten besluiten om de capaciteit van hun accommodatie tijdelijk terug te brengen naar maximaal 54 bezoekers. Aangezien de Kampcie meer dan 80 aanmeldingen heeft ontvangen voor dit jeugdkamp (deelnemers en leiding samen), is een verblijf in Ommen met de huidige maatregelen dus niet mogelijk.

Zowel de Kampcie als de eigenaren van de groepsaccommodatie hebben telkens de hoop uitgesproken dat ons jeugdkamp kan doorgaan. Maar het organiseren van een jeugdkamp vraagt veel voorbereiding waardoor we het besluit over het wel/niet doorgaan van het jeugdkamp niet verder kunnen uitstellen. Daarom zien wij geen andere mogelijkheid om nu deze vervelende boodschap aan jullie door te geven.

Wij hopen dat jullie hiervoor begrip hebben en wij snappen jullie teleurstelling. Die teleurstelling voelen wij ook! Wij leven ook mee met de eigenaren van Emsland die er alles aan doen om de accommodatie geschikt te maken en houden voor hun bezoekers. Maar ook dit jaar hebben ze helaas te maken met veel annuleringen.

Tot slot, als Kampcie hebben we het plan om (net als vorig jaar) weer een activiteit te organiseren in de omgeving van Arnhem. Als de maatregelen dit toelaten zal dit plaats vinden op zaterdag 24 juli. Hierbij onderzoeken we ook de mogelijkheid van 1 overnachting in tenten op onze locatie. Hierover zullen wij jullie in de loop van juni verder informeren.

Mochten er vragen zijn, horen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,

Kampcie

Willemien, Carin, Lotte, Bas, Mats, Jesse en Jeroen

© 2021 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.