Oost-Arnhem haalt uit bij Pernix

Nieuw puntenverlies kon Oost-Arnhem zich niet permitteren. De korfbalbrigade van trainer Ron Steenbergen begon na het verlies van een week eerder tegen OVVO daarom zeer gemotiveerd aan de uitwedstrijd tegen Pernix. In sporthal De Zijl in Leiden was Oost-Arnhem vanaf de eerste minuut de baas op het veld. Eindstand: 21- 32.

Oost-Arnhem klom door de overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst in de overgangsklasse B. De achterstand op OVVO, dat de thuiswedstrijd tegen Sporting Trigon met 31-26 won, bedraagt echter 3 punten.  Dat die achterstand in het nog prille zaalseizoen niet verder mocht oplopen, daarvan waren de spelers van Oost-Arnhem zich terdege bewust.
“We waren ook heel scherp”, zei Steenbergen na de ruime overwinning. “We wilden aan de ene kant revanche nemen voor het verlies tegen OVVO en aan de andere kant wilden we voor onszelf een hoog rendement halen.”
Die gemeenschappelijke dadendrang leidde tot een ijzersterke openingsfase. Na iets meer dan negen minuten stond er al een 1-6 stand in het voordeel van de bezoekers op het bord. Die werd in de laatste zes minuten van de eerste helft via 9-14 uitgebouwd naar een 9-19 ruststand.
“Ook na de pauze begonnen we weer vlijmscherp’, zei Steenbergen, die zijn ploeg in de eerste tien minuten uit zag lopen naar 13-28. Daarna werd het allemaal wat minder en kreeg ook de thuisploeg weer wat meer spelaandelen. Pernix kon de achterstand daarom nog een iets draaglijker aanzien geven. Na 60 minuten stond er een 21-32 eindstand op het bord.

OVVO won dus later op de avond, maar De Meeuwen, een andere titelkandidaat, ging verrassend onderuit bij Sparta Zwolle (23-22). Zaterdagmiddag 9 december krijgt Oost-Arnhem bezoek van SKF. De streekderby tegen de ploeg uit Veenendaal begint om 15.30 uur.

Pernix – Oost-Arnhem 21-32 (9-19). Tussenstanden: 0-3, 1-3, 1-6, 3-6, 4-7, 4-11, 7-11, 8-13, 9-14, 9-19 (rust), 9-20, 10-22, 11-24, 13-28, 16-30, 17-31, 20-31, 20-32, 21-32.
Oost-Arnhem (basis), eerste verdediging:
Bas Broenink 6, Thijs Broenink 3, Rosemiek Harrewijn 1, Willemien Kragt 6. Eerste aanval: Rick Verdouw 11, Emiel Broenink 3, Renske van Os, Anna van Mölken 1.

* Foto geheel boven: Thijs Broenink (9) en invalster Dian Ligt (10) stoeien met de bal. Twee spelers van Pernix kijken toe. (Foto: Mike Bekkers)
* Foto rechts midden: Willemien Kragt, tegen Pernix goed voor zes doelpunten. (Foto: Ingrid Wolfkamp)