Oost-Arnhem als koploper naar OVVO

Het was een dubbeltje op zijn kant, maar uiteindelijk trok Oost-Arnhem afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd bij Fiks (16-18 zege) aan het langste eind. Met het oog op de komende kraker tegen OVVO een belangrijke overwinning. De korfbalploeg bleef daardoor koploper in de overgangsklasse B.

Het was voor het eerst dit zaalseizoen dat Oost-Arnhem minder dan 20 treffers maakte. In de voorgaande 8 wedstrijden scoorde de ploeg van trainer Ron Steenbergen 228 keer, een gemiddelde van 28,5 doelpunten per wedstrijd. ,,Dat we zo weinig goals maakten, was ook de verdienste van Fiks, maar we speelden zelf niet goed”, luidde het oordeel van de Arnhemse coach.
Net als in Arnhem bleek Fiks een taaie tegenstander. In de heenwedstrijd eindigde het duel in een gelijkspel (22-22). Tegen alle andere ploegen scoorde Oost-Arnhem minimaal 25 doelpunten en dat zegt genoeg over de defensieve kwaliteiten van Fiks, dat met 196 tegengoals daarmee als enige ploeg in de overgangsklasse B onder de 200 blijft.

Fiks nam tegen Oost-Arnhem in de eerste helft een 7-3 voorsprong, maar bij rust waren de rollen omgedraaid: 8-9. Na de hervatting leken de bezoekers door te drukken (9-12), maar van de weelde van die voorsprong kon de ploeg de ploeg van trainer Ron Steenbergen niet lang genieten. De thuisploeg herpakte zich en leek het duel naar zijn hand te hebben gezet (14-13), maar moest daarna terrein prijsgeven. “We zijn niet in paniek geraakt en blijven geloven in een goed resultaat”, zei Steenbergen. “Zo konden we weer een voorsprong pakken van 14-16 en die hebben we niet meer weggegeven. Maar het is duidelijk dat, als je maar achttien keer scoort, je in problemen komt. Maar verdedigend hebben we het natuurlijk heel goed gedaan. We hebben een lastige klip omzeild en zijn blij met de twee punten.”

Na de wedstrijd tegen Fiks reisde een groot deel van de Arnhemse ploeg af naar Veenendaal om concurrent OVVO, de komende tegenstander, aan het werk te zien tegen SKF. De ploeg uit Maarssen maakte geen fout en won met 23-21. Oost-Arnhem (15 punten) en OVVO (14 punten) zijn daardoor uitgelopen op de andere ploegen. De achtervolgers Sparta Zwolle, De Meeuwen en Pernix hebben 10 punten en zijn met nog vijf wedstrijden voor de boeg zo goed als uitgeschakeld voor de titel.

Fiks – Oost-Arnhem 16-18 (8-9). Tussenstanden: 1-0, 1-2, 2-3, 7-3, 7-6, 8-6, 8-9 (rust), 8-11, 9-12, 11-12, 11-13, 14-13, 14-16, 15-17, 16-17, 16-18.
Oost-Arnhem, eerste aanval: Matthijs Baerends 2, Bas Broenink 5, Rosemiek Harrewijn, Willemien Kragt. Eerste verdediging: Rick Verdouw 6, Emiel Broenink 2 (Thijs Broenink 1), Nynke Lokhorst 1 (Dian Ligt), Anna van Mölken 1.

* Foto rechtsboven: Rick Verdouw (6) in de verdediging.
* Foto linksmidden: Nynke Lokhorst geeft haar tegenstander van Fiks geen centimeter ruimte.
* De foto ’s zijn gemaakt door Mike Bekkers.