Oost-Arnhem 1 – Avanti/Flexcom 1 (24 – 26)

Oost-Arnhem 1 – Avanti/Flexcom 1 (24 – 26)

Na de gemakkelijke overwinning op NIC van vorige week heeft het 1ste zich officieel veilig gespeeld en is wederom verzekerd van een jaar Hoofdklasse op het veld. De druk voor de wedstrijd tegen Avanti was daarom misschien wat lager dan normaal maar dit ging zeker niet ten koste van onze wil om te winnen. Om aankomend seizoen een stabiele zaal- en veld- hoofdklasseploeg te zijn moeten wij ons kunnen meten met sterke ploegen zoals bijvoorbeeld Avanti die het afgelopen zaalseizoen nog acteerde op het hoogste niveau.

Omdat Rick rust krijgt om volledig te herstellen van zijn blessure en Thijs als AR het 2de gaat ondersteunen om kampioen te worden, moest er naast Matthijs, Emiel en Bas een 4de heer worden opgesteld zodat de andere teams in de eindfase van de competitie intact kunnen blijven.

Tijdens het brainstormen waren de namen van Frank van het Kaar en Ron Steenbergen de revue al gepasseerd, maar gezien de beperkte ziektekostendekking werden die opties toch al snel van tafel geschoven. De redder in nood bleek een ‘oud’gediende te zijn en een vriend van de selectie. Gjalt de Vries mocht het stof van zijn schoenen blazen en na circa 5 jaar weer aantreden in het 1ste team van Oost-Arnhem om zo de selectie nog “eenmalig” een dienst te bewijzen.

Dan de wedstrijd;
Met een temperatuur van zo’n 26 graden, een stralende zon en een strakblauwe lucht was het voor de bezoekers van de Oost-Arnhem Arena goed toeven afgelopen zaterdagmiddag. Omdat Avanti nog mee doet voor het kampioenschap en Oost-Arnhem natuurlijk altijd wilt shinen voor eigen publiek beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

Beide ploegen begonnen sterk met snelle scores, vooral de vlugge Jordi van Zuidam schoot in de beginfase ondanks de goede druk van Gjalt een hoog percentage van afstand. Na een dynamische en doelpuntrijke 1ste helft en bij een stand van 14-17 gingen we de rust in, door mijn blessureleed en daarom nog niet optimale conditie was het vooral voor mij persoonlijk een zeer welkom en langverwacht moment aangezien de scheidsrechter van zijn beoordelaars ondanks de hitte geen drinkpauze mocht inlassen.

Na gevoelsmatig een veel te korte rust ging de 2de helft gaat van start, na zo’n 10 minuten wordt Gjalt onder luid applaus naar de kant gehaald en komt Thijs in het spel. We weten ons aardig terug te vechten tot een gelijke stand, de coach van Avanti wisselt op zijn beurt een aantal keer tactisch met een voorsprong tot gevolg. In de eindfase waren we beduidend wat minder scherp, we maken meer persoonlijke foutjes en zijn teveel met de scheidsrechter bezig.

Rick van den Blink goaltjesdief pur sang kwam in het veld en ‘blonk’ met 3 doelpunten uit in hetgeen waar hij bekend om staat. Na aantrekkelijke en dynamische wedstrijd trokken we helaas aan het kortste eind en stond er na 70 minuten een eindstand van 24-26 op het scorebord. Ik denk een prima uitslag gezien de omstandigheden, publiek wederom bedankt!

Aankomend weekend is het zoals iedereen weet de 50ste dag na Pasen en vieren we uitbundig Pinksteren, oftewel we zijn een weekendje vrij! Het 1ste speelt zaterdag 26 mei om 15:30 tegen SCO in het altijd gezellige Oldeholtpade, maar veel belangrijker het 2de speelt daarna om 19:00 in Gorredijk de kraker om het kampioenschap tegen LDODK 3!! Het zou natuurlijk mooi zijn als er veel supporters afreizen naar Gorredijk om het 2de aan te moedigen tijdens deze kampioenswedstrijd!

Graag wil ik via deze weg ook nog even de organisatie van de hopelijk jaarlijkse OA Pubquiz bedanken, volgens mij heeft iedereen een hele leuke en gezellige avond gehad, ik zeg voor herhaling vatbaar!

Hopelijk tot over 2 weken in het hoge noorden!

Groet,
Bas B.

© 2019 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.