Kampioen!

Kampioen!

Na een spannende wedstrijd tegen de concurrent LDODK 3 is Oost-Arnhem 2 kampioen geworden in de reserve eerste klasse. Het tweede ‘veld’ kampioenschap op rij is een mooie beloning voor een geweldig seizoen. In totaal 22 keer gewonnen, drie keer gelijk en maar twee keer verloren. Na 11 jaar speelt OA 2  het komende seizoen weer reserve overgangsklasse op het veld.

Na een lange en goede voorbereiding stond zaterdag 27 mei de wedstrijd tegen LDODK 3 op het programma. De enige concurrent voor de eerste plaats, zij hadden 2 punten minder. Maar bij winst konden zij de eerste plek overnemen op onderling resultaat. De eerste wedstrijd was in Arnhem met 17-16 geëindigd.

Voor de wedstrijd eerst kijken bij Oost-Arnhem 1 tegen SCO 1. Dit lag mooi op de route en gaf ons een voorbereiding zoals altijd. In de schaduw zagen we OA1 het goede voorbeeld geven door knap te winnen van SCO. Daarna vertrokken naar Gorredijk. Langzaam zag je de zenuwen en gespannen kopjes bij de spelers. Na een goede voorbespreking van coach André om de laatste puntjes op de i te zetten en ons scherp te krijgen begon de wedstrijd iets na zeven uur onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter. In verband met de temperatuur was het lekker om later op de dag te spelen.

De eerste minuten van de wedstrijd zag je de spanning en de druk van de wedstrijd. Veel foute passing, overtredingen en missers aan beide kanten. Na een stand van 2-3 kon LDODK 3 uitlopen naar 7-3.  Gelukkig werden we op tijd wakker en maakten we vijf doelpunten op rij. Door meer te dubbelen in het vak van Michael, Thijs, Desiree en Tessa kwamen er meer kansen en doelpunten. In het andere vak met Dian, Manon(Willemien), Bas vd P en Niels werd juist meer de 2-2 opgezocht. Uiteindelijk gingen we rusten met een stand van 9-9, daardoor was in de tweede helft nog alles mogelijk.

De rust werd gebruikt om ons weer wat rustiger te maken en ons laten vertrouwen op onze eigen krachten, want vaak is de 2de helft even goed of zelfs beter dan de 1ste helft. En gelukkig voor ons was het deze wedstrijd ook het geval. We maakten minder overtredingen, meer onderscheppingen en de aanvallen werden langer en de spelers die scherp waren werden uitgespeeld. Dat resulteerde in een voorsprong van 2 doelpunten, maar LDODK was een geduchte tegenstander en liet ons niet uitlopen naar drie doelpunten.

Gedurende de rest van de wedstrijd schommelde de stand tussen de een en twee doelpunten verschil in ons voordeel. LDODK probeerde nog met aanvallende wissels het tij te keren maar de tijd begon in ons voordeel te werken. Uiteindelijk was daar het beslissende fluitsignaal (eindstand 18-19) en barstte een bescheiden feestje los met de gehele selectie en een aantal supporters die naar het noorden waren afgereisd, waarvoor onze dank voor het aanmoedigen.  Na de champagne, bloemen, medailles en knuffels kunnen we terug kijken op een goede dag en een mooie teamprestatie. Want deze wedstrijd en het gehele seizoen, stond er altijd een team in het veld én langs het veld. Een prestatie om trots op te zijn!

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Meeuwen 3. Een mooie afsluiting op ons eigen veld en een kans om ongeslagen het seizoen af te sluiten. Tevens zal de wedstrijd in teken staan van het afscheid van Dian, Desiree en onze coach André. Kom dus allen, de wedstrijd begint om 13:55.