Berichtgeving Corona Nummer 4

Berichtgeving Corona Nummer 4

Dinsdag 21 april heeft het kabinet een aantal maatregelen bekend gemaakt. Sommigen houden een versoepeling in en andere maatregelen helaas niet. De gevolgen en beslissingen voor onze vereniging willen we hierbij graag met jullie delen. De uitbraak van het coronavirus in Nederland betekent dat wij extra alert zijn en maatregelen treffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wij volgen hierbij de centrale berichtgeving en richtlijnen van het RIVM en de KNKV.

KNKV en wedstrijden – zaal

Voor onze teams in het wedstrijdkorfbal: In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking. De play-offwedstrijden worden niet gespeeld en we komen niet in aanmerking voor promotie. Dit betekent dat we met onze wedstrijdteams in de volgende klassen uitkomen in de zaalcompetitie 2020/2021: 

  • Oost Arnhem 1 – Hoofdklasse
  • Oost Arnhem 2 – Reserve Overgangsklasse – als beste nummer 7 is handhaving alsnog bereikt
  • Oost Arnhem 3 – Reserve 2de klasse
  • Oost Arnhem 4 en 5 – Reserve 3de klasse
  • Oost Arnhem A1 – A klasse 1e klasse

Trainingen Oost Arnhem 

Voor de jeugd tot en met 12 jaar kunnen de trainingen hervat worden. Voor onze jeugd van 13 tot en met 18 jaar is sporten in groepsverband ook mogelijk, maar alleen als de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Met de concrete uitwerking zijn we op dit moment bezig; in de loop van volgende week zullen we hier meer informatie over verschaffen. 

We vinden het fijn dat we weer kunnen korfballen als is het dan maar een deel van de vereniging.   

Financiën

Onze penningmeester heeft naar ons financiële plaatje gekeken. Ons clubhuis is nog steeds in gebruik door de BSO dus deze inkomsten houden we. Echter zal de omzet in het clubhuis niet gehaald worden door het wegvallen van het buitenseizoen. Normaal gesproken is met name de maand juni met het jeugdtoernooi en afsluiting seizoen een grote inkomstenbron voor ons. Daarnaast lopen een aantal vaste lasten gewoon door. Een aanpassing van de contributie ligt niet binnen onze financiële mogelijkheden. Frank is wel aan het kijken of we in aanmerking komen voor steun van de overheid.

Voor de play-offwedstrijden zijn inmiddels alle gelden teruggestort aan de leden. De bestelde play-off shirts worden voor de mensen die in Arnhem wonen, thuis bezorgd. 

Jeugdtoernooi

Aangezien evenementen waarvoor een vergunning of melding nodig is, niet zijn toegestaan, hebben we moeten besluiten om ons Jeugdtoernooi te annuleren. Voor volgend jaar zullen we het toernooi zeker weer in de planning zetten en gaan we er een knallend toernooi van maken!

Kampweek 11-18 juli

De Kampcie houdt de ontwikkelingen rond Corona ook nauwlettend in de gaten. Het jeugdkamp vindt plaats tussen 11-18 juli. De Kampcie heeft daarom nog geen besluit genomen over het doorgaan of afgelasten van het jeugdkamp. We hopen natuurlijk dat het jeugdkamp kan plaats vinden. Wel is duidelijk dat de huidige crisis het lastig maakt voor de Kampcie om het jeugdkamp voor te bereiden. Maar de wendbaarheid van de Kampcie is groot, dus dat zien we met vertrouwen tegemoet. Het verzoek om te betalen voor het jeugdkamp blijven we voorlopig uitstellen. 

Wat was al bekend?

KNKV en wedstrijden – veld

Alle korfbalwedstrijden in de veldcompetitie zijn afgelast en we komen dit seizoen in de wedstrijden op het veld niet meer in actie. De veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en kan daaraan geen waarde worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Wat dit betekent voor volgend seizoen wordt nog bekeken. 

KNKV en wedstrijden – zaal

Voor onze teams in het breedtekorfbal: KNKV heeft besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft.

Bestuur Oost Arnhem
KampCie
Organisatie Jeugdtoernooi

© 2020 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.