Van de Topsportcommissie:

Van de Topsportcommissie:

Edwin Bouman vult trainingsstaf aan.

Edwin Bouman is de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging Oost-Arnhem.
Samen met Ron Steenbergen en Matthijs Baerends zal Edwin komend seizoen de selectie onder zijn hoede nemen.
Edwin is geen onbekende voor Oost-Arnhem, de afgelopen jaren is hij al actief geweest op de achtergrond als assistent bij het 2e team en als individueel trainer van de selectie.

In de jaren ‘90 was Bouman samen met Steenbergen onderdeel van het succesvolle Oost-Arnhem 1 met landskampioenschappen als resultaat.
Daarna is Edwin 10 jaar lang het uithangbord van het Tsjechische korfbal geweest en heeft hij met zijn club Ceske Budejovice meerdere malen Europa Cup medailles gewonnen.
Via omzwervingen als trainer/coach bij De Meeuwen, KZ, AW/DTV en DOS’46 komt nu Oost-Arnhem weer op zijn pad.

Edwin zelf:
Er zal komend seizoen met de selectie van OA een nieuwe weg ingeslagen worden!
De komende tijd zal de staf met de spelers de plannen voor het nieuwe seizoen gaan uitstippelen.
Eén ding staat al vast, het zal een sportieve uitdaging worden om na het vertrek uit de selectie van een aantal vaste waarden, weer een team en een speelwijze te formeren dat bovenin de Korfbal League 2 kan meedraaien.

Toch blijf Bouman er positief onder: “Juist met een jonge groep is de leercurve vaak steiler en kun je in een relatief korte periode grote stappen maken. Het is aan ons, als staf, de juiste snaar te raken en deze groep pro-actief mee te laten denken op welke manier we het beste voor de dag kunnen komen.”

In de voorbereidende gesprekken heb ik zowel bij Ron als bij Matthijs het enthousiasme ervaren om hier met elkaar een gezicht aan te geven.
We hebben er enorm veel zin in!
Volgende week gaan we de plannen met de groep bespreken, een zomerschema doornemen en na een korte vakantie weer snel aan de slag.

© 2024 De officiële website van korfbalverening Oost-Arnhem | Realisatie: A!tention B.V. | Hosting: A!tention Hosting B.V.

Ontdek meer van Korfbalvereniging Oost-Arnhem

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder